Krémes mézes

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg zsír
  • 4 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 egész tojás
  • 45 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál szódabikarbóna

töltelék

  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • porcukor
  • kakaó

ha kevés a tojás

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 lapos evőkanál búzadara
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • baracklekvár

Elkészítés

A cukorból, a zsírból, a tejből, mézből, 1 egész tojásból gőz fölött forrásig hevített sodót főzünk. A lisztbe egy csapott evőkanál szódabikarbónát keverünk, hozzávegyítjük a sodóhoz és fél óráig pihentetjük. 4 cipóba osztva kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sül. Töltelék: A kristálycukorból, liszttel, tojássárgájával és a tejjel sűrű krémet főzünk. A tojások felvert fehérjét forrón hozzákeverjük és kihűtjük. Közben a vajat ízlés szerinti porcukorral és kakaóval habosra keverünk, elvegyítjük a kihűlt krémmel és megtöltjük vele a lapokat. Ajánlatos a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a tésztája megpuhuljon. Ha kevés a tojásunk: A tejben a vaníliás cukorral megfőzzük a búzadarát. A vajat a porcukorral és a citrom levével habosra keverünk, hozzáadjuk a kihűlt búzadarát. A középső sort ez esetben baracklekvárral töltjük meg.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.